Bloeddrukmeting

Bij de huisarts komt het heel vaak voor dat er gekeken wordt naar de bloeddruk van de mens. Bij onze huisdieren is dit nog niet een veel voorkomende manier van onderzoek.
Bij Diergeneeskundig centrum Alphen aan den Rijn maken we al een tijdje veelvuldig gebruik van deze effectieve manier van onderzoek.

Het is belangrijk dat de patiƫnt voor de meting rustig is. We vragen u dan ook 20 minuten voor de afspraak aanwezig te zijn. We zorgen dat uw kat in alle rust kan bijkomen van de rit naar ons toe. Daarna zullen we de bloeddruk meting gaan uitvoeren.

Een bloeddruk meting is heel erg belangrijk bij oude dieren maar ook bij (chronisch) zieke dieren. We plaatsen een zogeheten cuff op de juiste plaats. Bij de kat is dit op zijn of haar staart. Door het opblazen van de cuff wordt de druk op een arterie opgevoerd tot voorbij het punt waarop de arterie helemaal afgesloten is en het bloed op die plek niet meer kan doorstromen. Door daarna langzaam de cuff van druk te ontzien wordt gemeten bij welke druk de bloedstroom weer op gang komt. Onze artsen meten dit en zo kunnen wij de bloeddruk van dat moment bepalen.

Mocht er aanleiding zijn om een bloeddrukmeting bij uw kat uit te laten voeren?
Neem contact op met een van onze assistentes!

De beste zorg voor uw huisdier