Rontgenfoto

Techniek

Bij de röntgenologie wordt er door middel van röntgenstraling door de patiënt een beeld gecreëerd op de röntgenplaat onder de patiënt: de zogenaamde röntgenfoto. Uw dier moet hiervoor op tafel liggen of zitten, en in de juiste positie gebracht worden, om van de juiste plek een foto te maken. Als uw dier onrustig is, of erg pijnlijk aan bijvoorbeeld een botbreuk, kan het nodig zijn om een korte narcose/roesje te geven.

Veiligheid

Omdat röntgenstraling schadelijk is dragen we uit voorzorg bij het maken van een foto speciale loodjassen, loden handschoenen en een beschermende loodkraag. Al onze medewerkers zijn op de hoogte van deze manier van werken en gaan dan ook zo secuur mogelijk te werk.

In verband met uw en onze veiligheid is het niet toegestaan om aanwezig te zijn bij het maken van de röntgenfoto’s.

Digitaal

DCA beschikt over een nieuw, digitaal röntgenapparaat. Dit apparaat is afkomstig uit het ziekenhuis en beschikt over zeer uitgebreide functies. Doordat het apparaat digitaal is, zijn de foto’s direct klaar en kunnen ze met u besproken worden. We kunnen ook doorlichten. Dit houdt in dat we een ‘live röntgenfilmpje’ kunnen maken, van bijvoorbeeld het slikproces. Alle foto’s kunnen direct op een haarscherp beeld bekeken worden door onze dierenarts.

Als het nodig is, kunnen de foto’s makkelijk opgestuurd worden naar een specialist.

De beste zorg voor uw huisdier