Bloedonderzoek

We denken er als eigenaar liever niet te vaak aan, maar soms is het in geval van ziekte belangrijk om zo snel mogelijk aanvullende informatie te verkrijgen. Iets wat veel informatie geeft over de patiƫnt is een bloed -of urineonderzoek. Bij ouderen of kwetsbare dieren is het belangrijk om voorafgaand aan een nodige operatie ook het bloed te controleren om te zien of het dier de narcose goed aan kan. Hoe sneller we dit in beeld kunnen brengen, hoe beter het is om onze patienten op tijd te kunne behandelen.

Onze praktijk is in het bezit van een uitgebreid laboratorium voorzien de nieuwste apparatuur. Wij hebben de mogelijkheid om de orgaanfuncties in huis te kunnen bepalen, ook het rode en witte bloedbeeld kunnen wij direct in kaart brengen.

Wij beschikken over een nieuwe manier van urineonderzoeken waarbij wij gebruik maken van een SediVue. Een slim apparaat welke alle goede maar ook niet goede waardes direct uit de urine van uw huisdier weet op te merken. Hij is zelfs zo slim, dat hij ook kan bepalen wat er precies in de urine zit. Denk hierbij aan de soorten blaasgruis. Ook kunnen wij extra onderzoeken uitvoeren met betrekking tot de nierfunctie indien dit gewenst is. Zo zijn wij er zeker van dat er niets over het hoofd gezien word.

Verwachten wij iets? Wij beschikken over een breed scala externe bloedtesten zoals Fiv/FelV testen. ProBNP(hart) testen, of bepaalde ontlastingsonderzoeken zoals Parvo en Giardia welke wij aanvullend en direct kunnen inzetten om een diagnose te kunnen stellen.

In kleine gevallen moeten wij het bloed, urine of de ontlasting opsturen naar een extern laboratorium. Dit neemt dan een aantal dagen in beslag. Doen we de onderzoeken in ons eigen laboratorium? Dan heeft u de urine uitslag vaak al binnen 24 uur, en de uitslag van ons bloedonderzoek binnen 48 uur.

De beste zorg voor uw huisdier