Cat friendly clinic

Cat friendly clinic

Wat is een cat friendly clinic?

Diergeneeskundig centrum Alphen aan den Rijn is gecertificeerd als Catfriendly clinic, en ook meteen de hoogst haalbare kwalificatie binnen de Catfriendly practice, namelijk GOLD-standard. Deze certificering houdt in dat wij bij in alle aspecten van de zorg voor uw kat de hoogst mogelijke zorg en service leveren. Een korte samenvatting van de eisen waar wij aan voldoen kunt u hier vinden.
Maar wat is nu precies het voordeel van een katvriendelijke dierenkliniek? Een katvriendelijke dierenkliniek is een kliniek waar de allerbeste diergeneeskundige zorg wordt geleverd met zo weinig mogelijk stress voor de kat. Katten zijn van nature stressgevoelige dieren. Een hond is gewend om aan de riem overal mee naartoe te gaan en gewend aan vreemde mensen die de hond aanraken. Katten zijn hele andere wezens. Katten zijn eigenzinnig en doen in de regel eigenlijk alleen waar ze zelf zin in hebben.
Probeer je dan eens voor te stellen hoe ruw je kattenleven verstoord wordt, op het moment dat je in een reismandje wordt gestopt en in een eng , lawaaiig en bewegend voertuig wordt gezet. Je protesteert luid maar het helpt niet want op het moment dat je denkt dat het eindelijk voorbij is en je je warme mandje bij de kachel weer kan opzoeken begint het volgende ellendige deel van je reis. Je komt in je schommelende reismandje een drukke ruimte binnen met van die enge, stinkende, hijgende aartsvijanden die allemaal hun nieuwsgierige neus voor je tralies houden. Je begint fel te blazen en te brommen, maar het mag niet baten. Je hoort je naam en daar wordt je weer de lucht in gehesen om vervolgens op een tafel gezet te worden en uit je mandje getrokken te worden. Hier wordt je vervolgens van alle kanten bekeken en bevoeld. Je moet je bek open doen en als je echt pech hebt, mag je ook nog kennis maken met de thermometer! Als het erop zit, vlucht je weer terug je mandje in (wat dan nog de veiligste plek beschikbaar is). Je denkt bij jezelf, de volgende keer dat ik dat mandje zie, verstop ik me snel onder de bank.
Dit is de reis die katten gemiddeld doormaken voor een bezoek aan de dierenarts. Niet leuk? Nee dit klinkt inderdaad niet leuk, en daarom doen wij het anders. Eigenlijk is het grootste doel van een katvriendelijke praktijk om alles door de ogen van een kat te zien en te proberen het aangenamer te maken. Hiervoor is door de ISFM (international society of feline medicine) een lange lijst aan vereisten opgesteld. Deze hebben betrekking op alles in de praktijk, van de wachtkamer, tot de voorzieningen tot het personeel ( zo zijn wij verplicht om onze kennis over katten op niveau te houden en zijn wij op de hoogte van de beste en nieuwste behandelmogelijkheden voor uw kat).

Professionals helpen u en uw huisdier graag