Orthopedie

Onze dierenarts Michiel Albers richt zijn kennis naast zijn spreekuren voornamelijk op de Orthopedische operaties.

Orthopedische behandelingen zijn de onderzoeken en operaties die nodig zijn om problemen aan het bewegingsapparaat van dieren te herstellen. Veel orthopediepatiënten kunnen wij bij ons op de kliniek behandelen en opereren. Naast operatieve behandelingen zijn er ook nog veel patiënten die alleen met medicijnen behandeld worden, soms in combinatie met fysiotherapie. U kunt hierbij denken aan hernia’s en artrose.

Kruisbandoperatie

Wij voeren bij ons ook de kruisbandoperatie aan de knie uit. Dit kruisbandprobleem is vergelijkbaar met de knie van de voetballer met afgescheurde kruisband. Wij kunnen deze gescheurde kruisband weer herstellen door middel van het toepassen van een kunststofband in de knie geplaatst wordt.

Patellaluxatie operatie

Veel kleine hondjes ( en soms ook katten) hebben soms last van patellaluxatie. Hierbij schiet de knieschijf uit de glijgoot in de knie en kan het dier niet goed meer op die poot staan en houd dan ineens de poot omhoog. Wij kunnen dit met een operatie verhelpen door de glijgoot in de knie dieper te maken met een operatie, de aanhechting van de kniepees om te zetten en het gewrichtskapsel te verstevigen.

Botbreuken

Vroeger werd er vaak een spalk of gips aangebracht. Aangezien dieren niet stil kunnen of willen zitten en hun ledematen dunner worden richting voeten, blijft een spalk of gips vaak slecht op zijn plaats. Een veel efficiëntere methode is vaak om operatief de breuk recht zetten en met behulp van platen, schroeven en/of pennen het bot weer vast te zetten. Het grote voordeel voor het dier is dat de patiënt veel sneller herstelt met minder nazorg en uw huisdier weer zo snel mogelijk in de benen is.

De beste zorg voor uw huisdier